top of page

De Onmiskenbare Rol van een Coach in Mijn Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling

Het ego is een fascinerend fenomeen, vooral wanneer het je niet ten goede komt. Ik herinner me een ervaring, ergens rond mijn 30ste, toen ik een volgende stap in mijn carrière wilde zetten. Ik kreeg het advies om leidinggevende te worden bij de zakelijke tak (i.p.v. particulieren tak) van een bank, dit zou goed voor me zijn, zowel op carrière gebied als persoonlijk.


Ondanks dat ik mijn eigen intuïtie negeerde en luisterde naar anderen, die al een indrukwekkende carrière hadden opgebouwd, besloot ik toch hun advies op te volgen. Ik maakte de overstap van functie en bank, maar al snel merkte ik dat ik niet gelukkig was. Om dit te compenseren, begon ik nog harder te werken en zocht ik naar manieren om mezelf te verbeteren. Maar, het was tevergeefs en dat eindigde in een burn-out (daarover een volgende keer meer).


Toen ik genoeg energie had verzameld, besloot ik om een coach te benaderen. Ik wilde niet nog een keer in zo'n situatie terechtkomen en wilde weer plezier in mijn werk hebben. De coach hielp mij om te luisteren naar mijn innerlijke stem en om te ontdekken waar mijn drijfveren en talenten lagen. Daarna ben ik verder gegaan met mijn loopbaan en dit heeft mij veel goeds gebracht. Ik luister nu goed naar mezelf en vraag me bij elke stap af: past dit bij mijn missie/motto? Mijn kernwaarden, drijfveren en talenten?


Na deze eureka-momenten, dook ik in de wereld van coaching en volgde ik meerdere opleidingen. Nu ben ik zelf al jaren een coach die mensen helpt hun eigen pad te vinden met als motto: "Ik ben het kompas om je te helpen jouw weg naar het Ware Noorden te vinden."


Als coach ben ik de go-to persoon voor drie thema's waar ik een expert in ben! Om je een idee te geven, heb ik hieronder een snelle samenvatting gemaakt van de drie verschillende domeinen waar ik in actief ben.


Verschil Tussen Job Coach, Life Coach en Mental Coach


Job Coach:

 • Doel: Begeleidt en ondersteunt je specifiek op het gebied van werk / carrière.

 • Taken: Helpt je met carrièreplanning en bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor succes op de werkplek.

 • Focus: Richt zich op werk gerelateerde doelen en vaardigheden.


Life Coach:

 • Doel: Richt zich op het verbeteren van je algehele welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

 • Taken: Helpt je bij het stellen van doelen, het ontwikkelen van strategieën voor persoonlijke groei, het verbeteren van relaties en het vinden van balans tussen werk en privéleven.

 • Focus: Richt zich op algemene levensdoelen, persoonlijke ontwikkeling en levensbalans.


Mental Coach:

 • Doel: Bevordert jouw mentale gezondheid en helpt bij het omgaan met emotionele uitdagingen.

 • Taken: Het verbeteren van jouw zelfvertrouwen, het beheren van stress, het overwinnen van angsten en het ontwikkelen van emotionele veerkracht.

 • Focus: Richt zich op emotioneel welzijn, stressbeheersing en het ontwikkelen van mentale veerkracht.


Een aantal quotes van mensen die ik op weg heb geholpen:

 • Leuke en goede gesprekken, waar ik mee aan de slag kan. Een helder beeld gekregen wat mijn vervolgstap in mijn carrière kan zijn en hoe ik daar kan komen. Beoordeling 9.

 • Mariska weet goed wat ze kan bijdragen en wanneer ik het stokje zelf moet overnemen. Dit zijn gesprekken die veel leidinggevenden niet goed kunnen voeren of daar de tijd niet voor nemen. Het coachtraject is heel waardevol geweest voor mij. Beoordeling 10.

 • Over Mariska: Goeie klik, super slimme coach, begripvol, gevoelig, kritisch, duidelijk. Ik had niet gedacht dat ik zo’n bijzondere klik zou vinden met iemand. Het was mij erg duidelijk, persoonlijk en professioneel, en to the point. Beoordeling 10.


Waarom ik dit met je deel?

 1. Zo krijg je de inside scoop over een stukje van mijn levenspad en wie ik ben.

 2. Het is van onschatbare waarde om hulp te kunnen krijgen wanneer je vastloopt in het leven of het even niet meer weet.

 3. Extra leuk: je maakt kans op een gratis coachsessie met yours truly! Check mijn LinkedIn profiel voor meer info Mariska van Amerongen | LinkedIn
122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page